top of page
LTI001.jpg

Plant-, dier- en milieutechnieken

3de en 4de jaar PDMT.jpg

De studierichting plant-, dier- en milieutechnieken is een brede richting in de 2de graad waar je vanuit een wetenschappelijke onderbouw proeft van de boeiende wereld van planten en dieren. Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen over plant en dier. In deze vakken wordt agro-ecologie en mechanisatie geïntegreerd.

De studie focust op het observeren van en omgaan met allerlei soorten dieren, biologische processen, ecosystemen en maakt wegwijs hoe planten groeien en welke factoren de groei beïnvloeden. De theoretische achtergrond is het standaard vertrekpunt om dit om te zetten in de praktijk.

Door de pijlers plant en dier geïntegreerd aan bod te laten komen, krijg je een totaalbeeld van de groene sector. Op die manier zal je instaat zijn om later een bewuste keuze te maken voor een gespecialiseerde studiekeuze in de 3de graad.

 

Ben je...

  • vanuit de theoretische benadering ook graag praktisch aan de slag;

  • bereid   om   de   basistechnieken   te   verwerven   van   planten-   en dierenverzorging;

  • geïnteresseerd in het buitenleven, de natuur, planten en dieren;

  • klaar om de passie rond planten en dieren te ontdekken... dan is het LTI, the place to be!

Project

In het vak project wordt er rond verschillende thema’s en projecten met betrekking tot de studiegebieden plant, dier en milieu gewerkt. Zo gaan we op uitstap naar een wijngaard, maken we onze eigen wijn, gaan we op uitstap naar het zeehondenopvangcentrum of doen we aan milieuonderhoud in de omgeving. We leren daarnaast verschillende gereedschappen te gebruiken en proeven actief van het werkveld. Hier wordt ook aangeleerd om een verslag op te maken per project. Dit is een prima voorbereiding om in het 6e jaar een geïntegreerde proef af te werken.

271522661_464943925079296_3644202478932268619_n.jpg
bottom of page