top of page
Kwekerij Planten

STEM-technieken
2 AST (A-stroom)

Volzetverklaring 2 AST
schooljaar '23-'24

STEM staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics.

Doorheen verschillende projecten brengen we deze vier aspecten aan bod met als rode draad de thema's plant, dier en milieu. 

Aan de hand van stappenplannen bouw je onder begeleiding van de leerkracht het ganse proces op. 

Ben je dus klaar om je eigen drone te creëren en hierbij de link met landbouw te leggen? Zijn dieren jouw passie en wil je hen leren voederen? Sta je te popelen om je eigen moestuin aan te leggen, op te volgen en te oogsten? Ben je benieuwd om de wondere wereld van micro-organismen te onderzoeken?

Dan ben je op het LTI in de richting STEM-technieken aan het juiste adres!

2 AST.png

LEERATELIER

De overstap van de lagere school naar het secundair onderwijs kan wel tellen. Om deze overstap vlot te laten verlopen, richten wij in de eerste graad het leeratelier in.

 

In het leeratelier wordt er volop ingezet op de executieve functies van de leerlingen. Je leert die verschillende functies kennen en schat in hoe goed je er in bent. Twee uur per week wordt hieraan gewerkt en dat gaat van leren leren tot stappenplannen volgen, plannen, organiseren, ...

 

Je krijgt op een speelse en uiteraard educatieve manier tools aangereikt waarmee je jouw middelbare schoolcarrière succesvol verder kan zetten.

2AST1.jpg
2AST 2.jpg
bottom of page