top of page

Rustige omgeving

Bij het binnenkomen op ons domein word je onmiddellijk verliefd op onze vele groene hectares. Ook de aanwezigheid van de dieren brengt ons allen tot rust. 

IMG_0087.jpg
LTI170.jpg

Kleinschalig & veilig

In een kleine school als het LTI hebben de leerkrachten, maar ook het directieteam snel een goed beeld van de leerlingen. Hier ben je geen nummer!

Ook streven we naar vrij kleine klasgroepen of voorzien we de nodige ondersteuning. 

Door een aparte speelplaats voor de eerste graad aan te bieden, zorgen we ervoor dat onze eerste- en tweedejaars zich op een rustige manier kunnen ontplooien en onze school kunnen leren kennen. 

Zorg

In het LTI neemt 'zorg op school' een belangrijke plaats in. Het zorgteam, bestaande uit onze zorgcoördinator en twee leerlingbegeleiders, staat steeds voor jullie klaar. 

We proberen te allen tijde samen tot een gemeenschappelijke zorgvisie te komen. 

ZORG.jpg
Verkeersveiligheid.jpg

Verkeersveilig

De school is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Onze eigen bushalte is hier het voorbeeld van. 

Ook met de fiets kom je via de fietsstraat veilig naar het LTI. 

Verder hebben we een ruime parking waar de leerlingen vlot afgezet en opgehaald kunnen worden.

Als kers op de taart zijn we ook uitgeroepen tot de meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen!

Leeratelier

In het leeratelier staan de executieve vaardigheden van onze leerlingen centraal.

We kijken waar leerlingen kunnen groeien en bloeien om hen hier ten volle in te kunnen ondersteunen. Dit gaat van planning en organisatie tot remediëring. Ook het ICT-verhaal komt in het leeratelier sterk naar voor.

De leerlingen krijgen hier goede basisvaardigheden aangeleerd om in de hogere jaren zelfstandig opdrachten te kunnen uitvoeren.

Leeratelier.jpg
Fietsatelier.jpg

Fietsatelier

Doordat veel leerlingen onze school via het openbaar vervoer bereiken, hebben we een fietsatelier opgericht dat door oudleerkracht P. Vanhooren onderhouden wordt. 

De leerlingen kunnen er een fiets uitlenen om zich te begeven naar activiteiten buitenshuis.

Werkplekleren

Hoewel we veel praktijk op school aanbieden, vinden we het ook belangrijk om het echte werkveld te verkennen. Zo gaan we op bezoek bij verschillende bedrijven of hogescholen waar leerlingen verder de nodige vaardigheden kunnen verwerven. 

Werkplekleren.jpg
bedrijf.jpg

Bedrijf

Onze leerlingen en teeltleiders verzetten veel werk op het LTI. We hebben een groot assortiment teelten die aan het grotere publiek aangeboden wordt via ons bedrijf. 

Buitenlandse stage

Onder andere via de Groene Kring is er de mogelijkheid om op buitenlandse stage te gaan. Hierdoor kunnen onze leerlingen, indien gewenst, voor een korte periode meedraaien in een voor hen relevant bedrijf in het buitenland.

LTI198 (1).jpg
bottom of page