top of page
Kwekerij Planten

B-stroom
1 B

In de eerste graad maken de leerlingen via eenvoudige leermiddelen kennis met de verschillende sectoren van de land- en tuinbouw en wordt de basis gelegd voor een verdere opleiding of tewerkstelling in de sector. Door observatie en basisoefeningen raken ze vertrouwd met de teelten van groenten, fruit, bloemen, .... Ook een eerste kennismaking met dieren komt aan bod.

Op het LTI is het onderwijs zo ingericht dat je van de verschillende delen van de land- en tuinbouwsector proeft. Op het einde van de eerste graad zal je dus in staat zijn om een weloverwogen eerste studiekeuze te maken. Later leidt de ingeslagen weg tot verdere specialisaties.

 

Uiteraard speelt het praktijkgedeelte een belangrijke rol bij ons op school. We zijn een doe-school waar je zowel zelfstandig als in groep leert werken, en ook de planning- en organisatieskills worden er verder ontplooid.

Ben jij dus handig en praktisch ingesteld? Hou je van afwisseling? Werk je graag in openlucht? Heb je interesse in plant, dier en mileu? Dan is de B-stroom op onze school zeker iets voor jou!

1 B.png

LEERATELIER

De overstap van de lagere school naar het secundair onderwijs kan wel tellen. Om deze overstap vlot te laten verlopen, richten wij in de eerste graad het leeratelier in.

 

In het leeratelier wordt er volop ingezet op de executieve functies van de leerlingen. Je leert die verschillende functies kennen en schat in hoe goed je er in bent. Twee uur per week wordt hieraan gewerkt en dat gaat van leren leren tot stappenplannen volgen, plannen, organiseren, ...

 

Je krijgt op een speelse en uiteraard educatieve manier tools aangereikt waarmee je jouw middelbare schoolcarrière succesvol verder kan zetten.

1B 2.jpg
1B 1.jpg
bottom of page