top of page
Wetenschap

Biotechnologische en chemische technieken
5 & 6 BIOCT (dubbel)

De richting legt een sterke focus op het verder ontwikkelen van praktische vaardigheden in het laboratorium, waar wetenschap en innovatie samenkomen in een uiterst praktische context.

 

Zowel analyse- als productietechnieken worden benadrukt, met een specifieke koppeling naar industriële processen in voeding, farmacie en chemie. Het labo- en productiebeheer nemen een centrale plaats in, waarbij je dieper ingaat op het organiseren van diverse processen. Veiligheid en duurzaamheid staan hierbij steeds voorop, maar ook het economisch handelen.

 

Daarnaast leer je verschillende productiesystemen kennen. Je programmeert eenvoudige automatiseringstaken in de industrie met onder andere software van Siemens, je leert schema’s van een proces lezen en verschillende regelsystemen instellen.

 

Het uiteindelijke doel is om hoogwaardige processen te doorlopen en zo uitmuntende eindresultaten te bereiken. Zo kan je later aan de slag als operator in de voedings-, chemische of farmaceutische industrie.

 

Deze richting bereidt je voor om direct te starten in het werkveld. Omdat je onder meer maandelijks op stage gaat. Indien jij je echter nog verder wilt verdiepen in deze boeiende materie, is verder studeren zeker ook een waardevolle optie.

5 & 6 BIOCT.png
BIOC5.jpg
BIOC6.jpg
bottom of page