top of page
Wetenschap

Biotechnologische en chemische wetenschappen
5 & 6 BIOCW (doorstroom)

In deze doorstroomrichting staat de theorie van de verschillende wetenschappen en wiskunde centraal. Deze theorieën krijgen een praktische toepassing in het vak biotechnologische wetenschappen. Hier wordt de samenhang tussen de verschillende vakken heel duidelijk en zichtbaar.

 

Tijdens deze lessen staan experimenteren, ontdekken en creëren centraal. Naast de vaardigheden die aangeleerd worden in het laboratorium op school wordt er ook nauw samengewerkt met bedrijven, hogescholen en universiteiten. Je gaat zowel in het 5de als het 6de jaar op stage waardoor je de kans krijgt om kennis te maken met verschillende technieken en geavanceerde apparatuur, zoals HPLC, gaschromatograaf, PCR en ELISA.

 

Je wordt ondergedompeld in de wereld van biochemie, moleculaire biologie, farmaceutische wetenschappen en nog veel meer. Je ontdekt hoe de verschillende aspecten van deze richting de wereld om ons heen transformeren.

 

Onze troef is dat we dit vak 6 uur per week inrichten en dat de richting al heel lang aangeboden wordt op school, waardoor een grote expertise bij de leerkrachten ontwikkeld is.

 

Deze opleiding is een prima opstap om naar het hoger onderwijs te gaan.

5 & 6 BIOCW.png
BIOC4.jpg
BIOC2.jpg
bottom of page