top of page
Wetenschap

Biotechnieken
3 & 4 BIOT (dubbel)

In deze richting staat een meer praktische benadering van de vakken chemie, fysica, biologie en wiskunde centraal. In het vak labotechnieken worden de specifieke labovaardigheden aangereikt en ingeoefend. In de lessen procestechnieken wordt de nadruk gelegd op het fysische en mechanische luik. 

Ben je benieuwd hoe de energiekringen van een koffiezetapparaat in elkaar zitten? Sta je te popelen om een zonneboot te bouwen? Wil je weten hoe je de juiste temperatuur voor een mini-serre zelf kan regelen? Wil je de sapopbrengst uit vruchten leren verhogen? Spreekt het je aan om de kwaliteit van voeding te kunnen testen? Zou je graag vaardig worden in microscopisch onderzoek?

Dan ben je op het LTI in de richting biotechnieken aan het juiste adres!

PROJECTWERK

In projectwerk worden er richtingsspecifieke projecten uitgevoerd, zodat de leerlingen nog meer verschillende vaardigheden aangereikt krijgen. Zo krijg je meer zicht op het proces rond wijn maken, ga je op uitstap om beheerwerken uit te voeren in natuurgebieden, krijg je het werken met machines beter onder de knie of maak je een insectenhotel om de biodiversiteit te versterken.

BIO5.jpg
BIO3.jpg
bottom of page