top of page
Wetenschap

Biotechnologische wetenschappen
3 & 4 BIOW (doorstroom)

Deze doorstroomstudierichting legt de nadruk op onderzoekend leren, waarbij theoretische kennis uit chemie, fysica, biologie en wiskunde projectmatig wordt geïntegreerd binnen het vak biotechnologische wetenschappen.

 

Je verkent verschillende voedingsverwerkingsprocessen, variërend van het produceren van yoghurt tot het maken van brood of kombucha en doet onderzoek naar bacteriën en schimmels. Je leert onder meer hoe je een voedingsbodem moet bereiden en bacteriën kan kweken.

 

De toepassingen van biotechnologische wetenschappen in de land- en tuinbouw worden uitgebreid behandeld, evenals hun voorkomen in de natuur. De richting legt sterk de nadruk op het aanleren van vaardigheden in het laboratorium binnen het vak biotechnologische wetenschappen.

 

Maatschappelijke uitdagingen zoals waterzuivering worden uitgelicht om de wisselwerking tussen de verschillende wetenschappelijke vakken duidelijk te maken.

 

De samenhang tussen wetenschap, land- en tuinbouw, natuur en groen staat centraal in deze richting.

3 & 4 BIOW (1).png

PROJECTWERK

In projectwerk worden er richtingsspecifieke projecten uitgevoerd, zodat de leerlingen nog meer verschillende vaardigheden aangereikt krijgen. Zo krijg je meer zicht op het proces rond wijn maken, ga je op uitstap om beheerwerken uit te voeren in natuurgebieden, krijg je het werken met machines beter onder de knie of maak je een insectenhotel om de biodiversiteit te versterken.

BIO4.jpg
BIO2.jpg
bottom of page