top of page
schapenboerderij

Plant, dier en milieu
3 & 4 PDM (arbeid)

Volzetverklaring 4 PDM
schooljaar '23-'24

In de studierichting plant-, dier- en milieu verken je de boeiende wereld van planten en dieren waarin milieu en mechanisatietechnieken geïntegreerd zijn.

 

De theoretische kennis wordt steeds praktisch toegepast, zowel wat plant, dier en milieu betreft. Tijdens de dynamische lessen staan hands-on ervaringen en ontdekkingen centraal. Door de vele uren praktijk verwerf je de noodzakelijke basiskennis en handelingen om binnen de richting verder aan de slag te gaan.

 

De praktijklessen plant gaan op school door. Voor die van het vak dier gaan de leerlingen op werkplekleren. Hiervoor is de insteek dezelfde als in de richting van de dubbele finaliteit. Het grote verschil is uiteraard te vinden in het aantal praktijkuren.

3 & 4 PDM.png

AV (algemene vorming)

Voor de vakken van de algemene vorming, zoals Nederlands, Engels, wiskunde, maatschappelijke vorming en natuurwetenschappen wordt er steeds projectmatig gewerkt. Je bereikt alle leerplandoelen in deze verschillende vakken door zowel zelfstandig als in groep te werken. Hier wordt er steeds rekening gehouden met jouw leefwereld en die van je klasgenoten.

3PDM2.jpg
3PDM5.jpg
bottom of page