top of page
Plant Shed

Tuinaanleg en -beheer
5 & 6 TAB (dubbel)

Deze richting biedt jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het ontwerpen en aanleggen van tuinen, parken en groene ruimtes. Hierbij leer je over grondbewerking, bodemverbetering, verharding en verschillende aanplantingstechnieken.

 

Met de opgedane kennis van planten kan je weloverwogen keuzes maken bij het aanplanten van groenvoorzieningen.

 

Naast het aanleggen van deze groene zones, wordt ook het beheer en onderhoud benadrukt. Je krijgt diverse vaardigheden aangeleerd om dit optimaal uit te voeren, zowel tijdens praktijklessen als tijdens jouw maandelijkse stage.

 

Het naleven van wetgeving, richtlijnen en procedures is essentieel. Deze aspecten worden behandeld tijdens de theoretische lessen.

 

Een succesvol eindresultaat vereist een goede keuze van materialen. Je krijgt inzicht in verschillende materialen en gereedschappen, leert ermee werken en je leert ze onderhouden.

 

Na het volgen van deze richting ben je in staat om te plannen, te coördineren en een team aan te sturen. Misschien ben je benieuwd naar wat hogere studies jou te bieden hebben? Verder studeren is na deze richting immers ook perfect mogelijk.

5 & 6 TAB.png
PLANT2.jpg
PLANT1.jpg
bottom of page